تبیان، دستیار زندگی

تحریف بزرگترین آسیب به واقعه عاشورا است

استاندار لرستان در خصوص اهمیت انتقال پیام عاشورا گفت: یکی از مهم ترین آفت ها پیام آلوده شدن پیام به تحریف است، گاهی وقایعی وجود نداشته اما در گفتار ما می آید و همین امر واقعه عاشورا را دچار تحریف می کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
عاشورا

موسی خادمی استاندار لرستان شامگاه پنج شنبه(۱۵شهریورماه) در اختتامیه شانزدهمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی که در  پارک گلستان برگزار شد با اشاره به اینکه امام حسین(ع) در مورد عاشورا اهداف بلندی برای خود تصور کرده بود، اظهار داشت: با آن وضعیتی که جامعه آن زمان داشت امام تصور می کرد که جامعه از نبوت فاصله گرفت است، جامعه در آن زمان شرایط حکومت اسلامی را نداشت و به همین منظور امام حسین(ع) بدنبال هدف بلندتری بود.

وی ادامه داد: امام حسین(ع) می دانست یزید سریعا از حکومت خواهد رفت اما امام به دنبال از بین بردن یزیدیان عصرهای بعد بود و در واقع عاشورا هدفی برای آیندگان بود، از این رو پیام های نهضت عاشورا هم درون دینی و هم برون دینی بود.

استاندار لرستان تاکید کرد: پیام های عاشورا را نباید به درون دین منحصر کرد، پیام هایی همچون ترجیح مرگ باعزت بر زندگی باخفت، مبارزه با ظلم، ایثار و از خودگذشتگی و صدها پیام دیگر فراتر از دین رفته است.
خادمی یادآور شد: در هر پیام و هر سیستم انتقال پیام سه بخش عنصر پیام، انتقال دهنده پیام و گیرنده پیام را دارد که خیلی مهم است، در کنار این سه عنصر همیشه یک اختلال کننده پیام نیز وجود خواهد داشت که پارازیت است.
وی با بررسی بخش های مختلف پیام افزود: مرکز پیام کربلا و عاشورا است که تنها یکبار رخ داده است و در تنها نصف روز این میزان پیام را تولید کرده است، اما این حادثه همواره در حال تولید پیام است، در اصل عاشورا در قرآن عمق دارد و همچون قرآن کریم دریا بیکران و عمیق است و هرکسی به قدر فهم خود از آن صید می کند.

استاندار لرستان بیان کرد: بخشی از این پیام را علما شیعه و اندیشمندان متناسب با زمان خود استخراج کردند، در این میان انتقال پیام بسیار مهم است، از همان ابتدا امام بدنبال انتقال این واقعه بوده است و به همین منظور حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) به خواسته خدا زنده ماندند، در عصرهای بعد مداحان و وعاظ و شاعران نیز دیگر منتقل کنندگان پیام بودند.

خادمی خاطرنشان کرد: بعد از انتقال پیام باید به سراغ  گیرنده پیام برویم، پیام عاشورا جهان شمول است، هرکسی در این دریافت پیام به اندزه فهم خود به سراغ این واقعه می رود.

وی ادامه داد: حریتی که امام حسین(ع) به آن اشاره دارد فرادینی است، این پیام به غیرت، آزادگس و نودوستی برمی گردد، همه ارزش های بزرگ بشری را امام حسین(ع) به مخاطب خود بیان می کند، بنابراین مخاطب اما حسین(ع) تمام بشر در همه زمان ها و مکان ها است.
استاندار لرستان با بیان اینکه پیام عاشورا هرگاه با هنر مخلوط تر شود زیباتر می شود، ابراز داشت: آنچه در مداحی و سایر مناسک در طول قرن های اخیر رخ داده است آمیخته آن باهنر است و از این رو ماندگارتر است، اما پارازیت و اختلال نیز گاها در انتقال پیام وجود دارد، در اصل آفت هایی انتقال پیام را تهدید می کند.
خادمی در خصوص آفت های انتقال پیام تصریح کرد: یکی از مهم ترین آفت ها پیام آلوده شدن پیام به تحریف است، گاهی وقایعی وجود نداشته اما در گفتار ما می آید و همین امر این واقعه را دچار تحریف می کند.
وی اظهار کرد: اجلاس پیرغلامان تجلیل از کسانی است که هنرمندانه قیام ‌عاشورا را ترویج و تبلیغ می کنند، از طرفی دیگر کارگاه های تخصصی در این اجلاسیه برگزار می شود که تحریف ها را می زداید، یکی از رسالت های اصلی ما هم این است که واقعیت های پیام عاشورا را بدون تحریف به مردم منتقل کنیم.

استاندار لرستان افزود: این اجلاس خوشبختانه در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار می شود، انقلاب اسلامی ریشه در محرم و صفر دارد و ما باید در محرم امسال به شعارهای امام حسین(ع) دقت کنیم و ببینیم در کجاها چه کردیم و در کجاها فاصله داشته ایم.
خادمی عنوان کرد: بررسی فلسفه قیام عاشورا می تواند از اهدافی باشد که سیاست‌گذاران و طراحان این اجلاس باید در نظر بگیرند.
وی در پایان در خصوص میزبانی استاندار لرستان در شانزدهمین دوره اجلاس پیرغلامان گفت: لرستان از مهم ترین استان ها دوستدار امام حسین(ع) استان لرستان است و حضور پیرغلامان فضای این شهر را آسمانی کرده است، این استان در شیوه مرثیه ثرایی و شعرخوانی صاحب سبک است و این مردم چون باعشق به امام حسین(ع) نگاه کردند توانستند مراسم «گل مالی» را به ثبت برساند و‌ ماندگار کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.